OM ALCOSENSE

AlcoSense, grundad i Maidenhead i Berkshire i Storbritannien, är den ledande tillverkaren av alkoholmätare. Det hela började redan 2005 efter AlcoSenses verkställande direktör Hunter Abbott fick sig ett rejält uppvaknande…

 

“Jag var på en väns bröllop och James och jag hade druckit tillsammans på bröllopsfesten, vi var absolut runda under fötterna men jag skulle inte säga att vi var onyktra. Nästa morgon lämnade vi hotellet vid lunchtid, James körde hemåt åt ett håll och jag åt ett annat. Jag kom hem välbehållen men senare på kvällen fick jag ett samtal av James. Han hade blivit stoppad av polisen för fortkörning, de tog ett test med alkomätare som gav utslag. 

Plötsligt insåg jag att James och jag hade druckit lika många drinkar och att jag också antagligen helt ovetande låg över den lagliga gränsen när jag körde hem från bröllopet. James blev av med körkortet i 12 månader, och förlorade kort därefter sitt jobb på grund av det. Problemet var att det inte fanns något sätt att få reda på om alkoholen hade gått ur kroppen ännu, och eftersom alla är olika så kunde man inte ens räkna ut det.”

 

AlcoSense lanserades efter två år av research och utveckling i September 2007. Sedan dess har AlcoSense stoppat 50% av sina kunder att ovetande köra rattfulla dagen efter, vilket har räddat otaliga liv i processen.

Prisvinnande produkter från ett prisvinnande företag

AlcoSense laboratorier har vunnit fler fristående grupptester och priser för prestandan av våra alkoholmätare än något annat varumärke i Storbritannien och har vuxit till att bli det ledande märket inom alkomätning för privatpersoner i Storbritannien. Ett urval av de priser vi vunnit visas nedan. För mer information besök gärna vår sida med utmärkelser här.

    AlcoSense Awards    

"A fresh level of accuracy in consumer breath testing"

Telegraph Review of the AlcoSense Pro

 

Respekterad av trafisksäkerhetsproffs

Som ett av de mest ansedda märkena i Storbritannien är AlcoSense betrodda av trafiksäkerhetsproffs och jobbar med en mängd organisationer för att förbättra trafiksäkerheten.

Brake, the road safety charityPACTS

Om du letar efter ett varumärke för alkoholmätare du kan lita på, så har du nu hittat det