AlcoSense Kalibrering (SE)

Alla alkoholmätare, oavsett om de används av polisen eller privata konsumenter kräver periodisk kalibrering för att säkra korrekt mätning.
Share:
Description

Årlig Kalibrering av AlcoSense Alkoholmätare
(Vänligen se returintruktionerna “Hur kalibrerar jag min alkoholmätare” nedan)

Passande för:

  • AlcoSense Excel
  • AlcoSense Pro
  • AlcoSense Ultra

Alla alkoholmätare, oavsett om de används av polisen eller privata konsumenter kräver periodisk kalibrering för att säkra korrekt mätning.

HHur får jag min alkoholmätare kalibrerad?

  1. Klicka på Köp nu knappen ovan och välj din modell, oavsett när du behöver ditt kalibreringscertifikat. Välj Köp nu och slutför ditt köp.
  2. När du har slutfört köpet kommer du att få ett mejl med en orderbekräftelse, som du ska skriva ut. 
  3. Anteckna din alkoholmätares serienummer, detta hittar du vanligtvis på baksidan av din alkomätare eller under batteriluckan. Packa din alkoholmätare försvarligt och se till att den är säkrad för att transporteras med posten. Bifoga en kopia på orderbekräftelsen så att vi kan spåra din alkoholmätare när den kommer fram. Vi rekommenderar att du använder en tjänst med försäkring så att du är fullt täckt om din alkomätare skulle komma bort eller skadas under transporten.
  4. Skicka alkoholmätaren till adressen nedan.
  5. Du kommer att få tillbaka din alkomätare med posten så snart den har kalibrerats.

Returadress: 

AlcoSense Calibrations
Mariestadsvägen 22,
54330 Tibro, Sverige

 Tel: +46 (0) 504 590 00

  

När ska min alkomätare kalibreras?

Din alkomätare behöver omkalibreras efter 12 månaders användning, för att säkerställa korrekt mätning. Med tiden kan sensorn I alkoholmätaren försämras, vilket påverkar avläsningarnas noggrannhet. Detta sker med alla alkoholmätare, oavsett om det är en alkomätare till ett värde av 15000 kronor som används av polisen, eller om det är en alkoholmätare för privat bruk. 

Om din alkoholmätare indikerar att kalibreringen har gått ut, ger inkonsekventa resultat av mätningar, inte ger några resultat alls eller ger ovanligt höga eller låga testresultat så bör produkten omedelbart kalibreras av en AlcoSense-tekniker.

Har du inte kalibrerat din alkomätare på över 12 månader? Oroa dig inte, vi kan ändå kalibrera den åt dig. Kom dock ihåg att ju längre du väntar med att kalibrera, desto större blir risken för att din mätare inte klarar av en omkalibrering.

Hur kalibreras min alkoholmätare?

AlcoSenses utbildade tekniker kommer att omkalibrera din alkomätare med hjälp av våtbadssimulatorer, vilket är guldstandarden för alkomätarkalibrering och noggrannhetskontrollutrustning - som används vid service av polisens alkoholmätre världen över. En våtbadsimulator genererar en känd och konsekvent koncentration av alkohol och vattenånga i luft som används för att kalibrera alkomätaren och simulera mänskliga andetag med alkohol. Med hjälp av detta kända värde kan vi sedan justera din alkomätare för att läsa av mätningen exakt och återställa kalibreringen.

Kalibrering sker i AlcoSenses specialbyggda laboratorium i Maidenhead, Berkshire. Våra tekniker kommer att utföra ett fullständigt diagnostiskt test av din alkoholmätare under kalibreringen för att säkerställa att den fungerar korrekt. När den är kalibrerad testas den för noggrannhet innan den skickas tillbaka till dig.

Behöver jag ett kalibreringscertifikat?

Ett kalibreringscertifikat är ett dokument som innehåller alla detaljer om din alkomätare, datumet för kalibrering samt kalibreringens resultat. Ett certifikat krävs endast om enheten ska användas för att mätning i en miljö med socialt ansvar till exempel av företag eller på en arbetsplats. Om detta är fallet, bör du förvara certifikatet bland dina filer för att säkra dina framtida referenser. Kalibreringscertifikat är endast tillgängliga för AlcoSense Excel, Pro och Ultra.

Servicen för din alkoholmätare är identisk, oavsett om du köper till ett kalibreringscertifikat eller inte. Certifikatet är ett valfritt tillköp, och kostnaden täcker det tillkommande pappersarbete och registrering som tjänsten kräver. För privat bruk är ett kalibreringscertifikat normal inte nödvändigt. 

 

Vanliga Frågor och Svar

Kan jag omkalibrera min alkoholmätare själv?
Nej. Kalibrering kräver specialverktyg och kunskap, och kan endast utföras av en utbildad AlcoSense tekniker.

Jag har sett ett annat företag som gör reklam för AlcoSense kalibrering online – kan jag använda mig av det?
Det är bara AlcoSense som kan kalibrera din alkoholmätare. Alkomätarens mjukvara är låst för att endast fungera med våra system, för att säkra kvaliteten på kalibreringen och utförandet

Hur lång tid tar det att kalibrera min alkoholmätare?
När vi har fått din AlcoSense tar det 5-7 arbetsdagar för att kalibrera, testa och skicka tillbaka enheten till dig.

Vad händer om jag glömmer bort att kalibrera min enhet regelbundet?
Om din alkomätare inte har kalibrerats regelbundet så kan det hända att den inte ger korrekta avläsningar.

Jag köpte min AlcoSense alkoholmätare från en av era återförsäaljare, kan ni ändå kalibrera den? 
Ja, inga problem!

Är kalibreringen inkluderad i ett-årsgarantin?
Nej. Garantin är begränsad till skador på alkomätaren och inkluderar inte rutinmässigt underhåll såsom kalibrering.

Spec

Additional Information

Suitable forNo
AwardsNo
Certified StandardNo
Product AccuracyNo
Sensor TypeNo
Sensor Size (mm²)No
Police SensorNo
Breath Sampling SystemNo
Don't Drive Alert When Close to LimitNo
Adjustable Don’t Drive Alert LevelNo
BlowCoach* - Real time blowing feedbackNo
Features - Ease of UseNo
Features - AccuracyNo
Unit of MeasureNo
Reading DetailNo
Max ReadingNo
Test MemoryNo
Screen SizeNo
Screen TypeNo
Mouthpiece TypeNo
Re-Calibration PeriodNo
Re-Calibration CostNo
Expiry DateNo
Product DimensionsNo
Product WeightNo
In The BoxNo
WarrantyNo
EAN5060318910229
Customer Reviews

AlcoSense Kalibrering (SE)

Availability: vanligt

499,88 kr

* Required Fields

499,88 kr